Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Hoi Allemaal,
Ik ben Danielle, studente van de hbo-opleiding 'Ecologische pedagogiek'.

Op dit moment zit ik in mijn afstudeerjaar, waarbij ik afstudeer in het onderwerp diabetes. Een onderwerp dat mij erg aansprak, omdat mijn oom van kleins af aan diabetes type 1 heeft en ik vaak geïnteresseerd was in de verhalen van mijn moeder en haar broers wat dit betekende en inhield voor het gezin. Ik studeer af bij 4kids2tell, een bedrijf dat zich richt op medisch, -pedagogische begeleiding van kinderen met diabetes. Mijn onderzoek voor hun is gericht op het onderzoeken van de impact van diabetes type 1 van een kind in de puberleeftijd, op het gehele gezinssysteem. Ik ben hiervoor op zoek naar een aantal enthousiaste gezinnen die mee zouden willen werken aan dit onderzoek.  Ik ben op zoek naar een aantal gezinnen, waarvan 1 kind in de puberleeftijd, diabetes type 1 heeft. Tijdens het onderzoek zou ik onder andere graag met ieder gezinslid (kind,ouders, broertjes en/of zusjes) in gesprek willen gaan en onder begeleiding van een deskundige een familie-opstelling willen doen om op die manier zoveel mogelijk inzicht te verkrijgen en informatie te verzamelen wat dit doet met het gezin als systeem. Mochten jullie hiervoor open staan of iemand kennen, laat dan graag een berichtje achter. Met dit onderzoek hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren straks aan de praktijk :)

Groetjes

2
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Vergoeding glucose sensor
« Laatste bericht door Rodia2 Gepost op 09 feb 2019, 17:58:43 »
Goeie zaak.

Ik heb getekend, nu de rest nog.  :)

3
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Vergoeding glucose sensor
« Laatste bericht door Hunter Gepost op 09 feb 2019, 17:14:28 »
Teken de petitie voor vergoeding:

https://vergoedglucosesensor.petities.nl/

-allen die de Freestyle Libre zelf betalen en niet vergoed krijgen door de verzekering,

-allen aan wie vergoeding door de zorgverzekeraar is geweigerd maar die het systeem graag willen gebruiken.

-allen die het wél vergoed krijgen maar solidair zijn met degenen die het niet vergoed krijgen.

- alle partners, werkgevers, vrienden en familie van patiënten die meerdere keren per dag bloed moeten prikken en die willen dan hun naaste gezonder kan leven, met minder stress en zorgen, beter kan sporten en bewegen, of haar/zijn werk kan uitoefenen en minder vaak naar het ziekenhuis hoeft.

https://vergoedglucosesensor.petities.nl/
4
Blijkbaar gebruikt niemand de app?
5
Hallo allemaal!
Voor mijn stage project ben ik op zoek naar mensen met diabetes, die regelmatig gebruik maken van de diabetes app mySugr. Ik ben master studente aan de Wageningen University & Research en loop mijn afstudeerstage bij Roche Diabetes Care Nederland. Samen met hen wil ik graag onderzoeken, welke waarde de app mySugr aan de diabetestherapie kan toevoegen. Daarvoor ben ik heel geïnteresseerd in jouw ervaringen met mySugr! Met jouw hulp hoop ik op het einde van mijn project te weten welke functies in een diabetes app belangrijk zijn, welke functies van mySugr goed gewaardeerd worden en welke functies beter zouden kunnen. Vervolgens, hoop ik een conclusie te kunnen trekken over hoe mySugr een meerwaarde in de diabetestherapie kan leveren.

Als jij…
• diabetes hebt;
• en mySugr (free of pro) regelmatig gebruikt of gebruikt hebt;
• en me wilt helpen met mijn onderzoek,

doe dan nu mee en deel jouw ervaringen met mySugr! Klik op de link en vul anoniem de vragenlijst in! (Let op: Als je de internet explorer gebruikt kan de layout wat anders zijn.)
Als er nog vragen zouden zijn, hoor ik het graag.

https://nl.research.net/r/P7Y9WJK

Alvast hartelijk bedankt!

Groetjes,
Nicola
6
Hi all,

Voor mijn afstudeerproject doe ik onderzoek naar het zelfstandig leren omgaan met diabetes bij kinderen. Ik ben erg benieuwd hoe zij de begeleiding tijdens het zelfstandig leren om gaan met diabetes hebben ervaren en wat ze hier aan hebben gehad.
Ben jij iemand die al van kinds af aan diabetes heeft? of ken je iemand die dit al van kinds af aan heeft? Het invullen van deze enquête duurt 5 tot 10 minuten en zou mij heel erg helpen bij mijn onderzoek! Je blijft anoniem.

Link naar enquête:
https://goo.gl/forms/o060Mguf2WOXPKmB2

Alvast bedankt!
7
Beste allen,

Hierbij wil ik nog een kleine toevoeging maken op het eerste bericht.
Momenteel zoeken we naar mensen met diabetes type II en mogen zij ook overgewicht hebben.
Officieel is de leeftijdsgroep nog t/m 40 jaar, maar we gaan dit waarschijnlijk nog verruimen.
Dus indien er mensen t/m 45 zijn die aan de andere criteria voldoen zou ik u ook uit willen nodigen om mij te mailen.
8
Is dit te vergelijken met de glucowatch?


https://www.medgadget.com/2005/04/glucowatch_g2_b.html

Aan de release datum van dit artikel te zien heeft het nooit voet aan de grond gehad.
10
Hallo, Brent hier, één van de 7 studenten van de projectgroep aan de VU Amsterdam. Ten eerste wil ik jullie erg bedanken voor het invullen van de enquête, ook bedankt aan de moderators dat onze enquête hier mocht staan! We hebben erg veel gehad aan de enquête, en ook de onderzoeksgroep van de nieuwe technologie heeft ons benadrukt dat de enquête van heel veel waarde voor hun is. Zij zullen in de toekomst eventueel onze enquête-opzet gebruiken om de resultaten uit te breiden. Wij mogen helaas nog steeds niet veel verder ingaan op de resultaten van ons onderzoek, of op de technologie van onze opdrachtgever. Wel is het overduidelijk dat er zeker een marktkans is voor de technologie.

Ten sloten, ik wil geen valse hoop geven. De technologie om glucose in zweet te meten heeft zeker potentie, maar nog steeds erg ver van de markt. De technologie is in het vroege stadium van ontwikkeling. Het zou erg lang kunnen duren voordat deze technologie op de markt beland.

Nog een keer bedankt voor de hulp! Ook willen we Ben bedanken voor hulp met de verspreiding van de enquête. Nog een fijne dag verder!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10