Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Hallo allemaal,

Hartelijk dank voor uw interesse in dit onderzoek! Mijn naam is Sascha van der Vliet en ik ben een master student aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hier volg ik de master: “Management, policy analysis, and entrepreneurship in Health and Life Sciences”. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Hierin doe ik onderzoek naar het gebruik van eHealth onder mensen met verschillende typen diabetes. eHealth is een begrip voor digitale toepassingen in de zorg: bijvoorbeeld het gebruik van apps ter ondersteuning of verbetering van uw gezondheid of de gezondheidszorg.

De gezondheidszorg in Nederland verwacht een aantal grote veranderingen in de toekomst. Zo wordt in 2050 een tekort van 125.000 zorgprofessionals verwacht. Daarbij wordt tevens een significante groei verwacht in de incidentie van verschillende chronische ziektes en zal co-morbidieit vaker voorkomen. Om de gezondheidszorg toegankelijk en van hoge kwaliteit te houden, zullen innovaties moeten plaatsvinden en het gebruik van E-health zou één van deze innovaties kunnen zijn.

De enquête zal ongeveer 10-15 minuten in beslag nemen. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben kunt u altijd mailen naar onderstaand e-mailadres.

Alvast bedankt en vriendelijke groeten,
Sascha van der Vliet
S.K.vander.Vliet@student.vu.nl

Link naar enquete:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBq0YINQzcRHmV0dQOCZmOb5BRvEqcGSomU_8ZXt_X9Uw0mQ/viewform?usp=sf_link
2
Bedankt voor het delen van je berichtje en jouw invalshoek! Ik vat het ook zeker niet persoonlijk op. Mijn studie Pedagogiek is gericht op kinderen, waardoor mijn doelgroep dit logischerwijs ook zal zijn. Ik zal dus niet de geschikte persoon zijn om over te gaan op de andere invalshoek, maar ik zal dit perspectief zeker meenemen :-)
3
Ik reageer wel even maar dit is niet persoonlijk naar jou toe (dus niet boos op jou) :duimup:

Ik kreeg DT1 op mijn 32ste en ik vond dat je eigenlijk nergens goed terechtkon. Mijn ouders konden ook niet helpen (en snapten er niks van en proberen dan te helpen maar dat werkte averechts).

De meeste organisaties zijn ingericht op kinderen en hun ouders. Kinder voor , kinderen na, kinderen zus, kinderen zo, gezin dit, gezin dat, gezin voor gezin na.....vreselijk.  Alsof je als oudere verse DT1 patient een soort onbelangrijke melaatse bent.

Ik moest uiteindelijk veel zelf uitzoeken en verwerken, ik voelde mij destijds wel verloren en zoekende.
Uiteindelijk is dat goedgekomen op eigen krijg, echter is niet iedereen het er mee eens hoe ik nu tegen dingen aankijk. (net als de mening die ik hier ventileer) 

Dus ik krijg eerlijk gezegd kromme tenen van jouw bericht, weer iets voor kinderen.....(en nogmaals dus niet als persoon naar jou toe ;) ;D  ).   

Ik hoop dat ik een andere visie aan jou meegeef en aangeef dat je ook een andere invalshoek kunt kiezen.  Wellicht dat er ook eens gekeken word naar die andere groep patiënten.

Maar ik snap ook wel dat je met mijn recalcitrant betoog niks kan  ;D    Ik wens je wel veel succes in je studie :duimup:

4
Hoi Allemaal,
Ik ben Danielle, studente van de hbo-opleiding 'Ecologische pedagogiek'.

Op dit moment zit ik in mijn afstudeerjaar, waarbij ik afstudeer in het onderwerp diabetes. Een onderwerp dat mij erg aansprak, omdat mijn oom van kleins af aan diabetes type 1 heeft en ik vaak geïnteresseerd was in de verhalen van mijn moeder en haar broers wat dit betekende en inhield voor het gezin. Ik studeer af bij 4kids2tell, een bedrijf dat zich richt op medisch, -pedagogische begeleiding van kinderen met diabetes. Mijn onderzoek voor hun is gericht op het onderzoeken van de impact van diabetes type 1 van een kind in de puberleeftijd, op het gehele gezinssysteem. Ik ben hiervoor op zoek naar een aantal enthousiaste gezinnen die mee zouden willen werken aan dit onderzoek.  Ik ben op zoek naar een aantal gezinnen, waarvan 1 kind in de puberleeftijd, diabetes type 1 heeft. Tijdens het onderzoek zou ik onder andere graag met ieder gezinslid (kind,ouders, broertjes en/of zusjes) in gesprek willen gaan en onder begeleiding van een deskundige een familie-opstelling willen doen om op die manier zoveel mogelijk inzicht te verkrijgen en informatie te verzamelen wat dit doet met het gezin als systeem. Mochten jullie hiervoor open staan of iemand kennen, laat dan graag een berichtje achter. Met dit onderzoek hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren straks aan de praktijk :)

Groetjes

5
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Vergoeding glucose sensor
« Laatste bericht door Rodia2 Gepost op 09 feb 2019, 17:58:43 »
Goeie zaak.

Ik heb getekend, nu de rest nog.  :)

6
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Vergoeding glucose sensor
« Laatste bericht door Hunter Gepost op 09 feb 2019, 17:14:28 »
Teken de petitie voor vergoeding:

https://vergoedglucosesensor.petities.nl/

-allen die de Freestyle Libre zelf betalen en niet vergoed krijgen door de verzekering,

-allen aan wie vergoeding door de zorgverzekeraar is geweigerd maar die het systeem graag willen gebruiken.

-allen die het wél vergoed krijgen maar solidair zijn met degenen die het niet vergoed krijgen.

- alle partners, werkgevers, vrienden en familie van patiënten die meerdere keren per dag bloed moeten prikken en die willen dan hun naaste gezonder kan leven, met minder stress en zorgen, beter kan sporten en bewegen, of haar/zijn werk kan uitoefenen en minder vaak naar het ziekenhuis hoeft.

https://vergoedglucosesensor.petities.nl/
7
Blijkbaar gebruikt niemand de app?
8
Hallo allemaal!
Voor mijn stage project ben ik op zoek naar mensen met diabetes, die regelmatig gebruik maken van de diabetes app mySugr. Ik ben master studente aan de Wageningen University & Research en loop mijn afstudeerstage bij Roche Diabetes Care Nederland. Samen met hen wil ik graag onderzoeken, welke waarde de app mySugr aan de diabetestherapie kan toevoegen. Daarvoor ben ik heel geïnteresseerd in jouw ervaringen met mySugr! Met jouw hulp hoop ik op het einde van mijn project te weten welke functies in een diabetes app belangrijk zijn, welke functies van mySugr goed gewaardeerd worden en welke functies beter zouden kunnen. Vervolgens, hoop ik een conclusie te kunnen trekken over hoe mySugr een meerwaarde in de diabetestherapie kan leveren.

Als jij…
• diabetes hebt;
• en mySugr (free of pro) regelmatig gebruikt of gebruikt hebt;
• en me wilt helpen met mijn onderzoek,

doe dan nu mee en deel jouw ervaringen met mySugr! Klik op de link en vul anoniem de vragenlijst in! (Let op: Als je de internet explorer gebruikt kan de layout wat anders zijn.)
Als er nog vragen zouden zijn, hoor ik het graag.

https://nl.research.net/r/P7Y9WJK

Alvast hartelijk bedankt!

Groetjes,
Nicola
9
Hi all,

Voor mijn afstudeerproject doe ik onderzoek naar het zelfstandig leren omgaan met diabetes bij kinderen. Ik ben erg benieuwd hoe zij de begeleiding tijdens het zelfstandig leren om gaan met diabetes hebben ervaren en wat ze hier aan hebben gehad.
Ben jij iemand die al van kinds af aan diabetes heeft? of ken je iemand die dit al van kinds af aan heeft? Het invullen van deze enquête duurt 5 tot 10 minuten en zou mij heel erg helpen bij mijn onderzoek! Je blijft anoniem.

Link naar enquête:
https://goo.gl/forms/o060Mguf2WOXPKmB2

Alvast bedankt!
10
Beste allen,

Hierbij wil ik nog een kleine toevoeging maken op het eerste bericht.
Momenteel zoeken we naar mensen met diabetes type II en mogen zij ook overgewicht hebben.
Officieel is de leeftijdsgroep nog t/m 40 jaar, maar we gaan dit waarschijnlijk nog verruimen.
Dus indien er mensen t/m 45 zijn die aan de andere criteria voldoen zou ik u ook uit willen nodigen om mij te mailen.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10