Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Oproepen, enquêtes en onderzoeken (ook zichtbaar voor gasten) / Re: App game om af te vallen
« Laatste bericht door Swirl_ Gepost op 05 dec 2017, 14:28:21 »
Bedankt voor degene die hebben ingevuld! Ik heb nog 2 deelnemers nodig!
2
Oproepen, enquêtes en onderzoeken (ook zichtbaar voor gasten) / App game om af te vallen
« Laatste bericht door Swirl_ Gepost op 04 dec 2017, 16:42:24 »
Dag iedereen!

Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeeropdracht voor de opleiding
Communicatie aan de HAN Business School. Ik doe mijn afstudeeropdracht in
opdracht van een nieuw bedrijf; Digest Inn. Zij maken een mobiele game voor
mensen met overgewicht die met behulp van een diëtist duurzaam af willen
vallen.

Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar 15 deelnemers. Invullen van de
vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Dit is de link naar de vragenlijst:

https://goo.gl/forms/7iWqAjWRgj0Ua6s72

Bedankt alvast!
3
Citaat
Kijktip: morgenavond vertelt prof. Eelco de Koning in de documentaire-reeks Dokters van Morgen over zijn onderzoek naar insulineproducerende cellen en over hoe de toekomst van diabetes type 1 eruit ziet. De uitzending is morgen te zien op NPO 1 om 21.25 uur.

Bron: Diabetesfonds
4
Citaat
Diabetes week in Service Apotheek Scherpenzeel

Datum: maandag 20 november 2017, 09:01 tot vrijdag 24 november 2017, 17:01
Locatie: vijverlaan 4a, Scherpenzeel
1ste lijnscentrum Het foort
Scherpenzeel


Op 14 november is het Wereld Diabetesdag. Een goed moment om aandacht te vragen voor deze ziekte!

Gratis bloedsuikertest

In Nederland lopen ruim 200.000 mensen rond met diabetes terwijl ze daar niet van op de hoogte zijn. Wilt u weten of u een verhoogd risico op diabetes heeft? Vul de Diabetes Risicotest in op kijkopdiabetes.nl. Laat bij een verhoogd risico uw bloedsuikerwaarde gratis meten in onze apotheek. Wij informeren u graag over hoe u het risico op diabetes kunt verlagen.

Op 21 en 24 november kunt u gratis uw bloedsuiker laten testen bij Service Apotheek Scherpenzeel. Van 9.00 tot 17.00 uur kunt u vrijblijvend bij ons binnen lopen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op via 033-2771210, info@apotheekscherpenzeel.nl of kom langs in de apotheek.

Het team van Service Apotheek Scherpenzeel

Bron: Scherpenzeelsekrant
5
Citaat
Gratis bloedsuikercontrole in Bestwijzer.

Wanneer:
16 november 2017

Van:
09.00 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 17.00 uur
18.00 uur tot 20.00 uur

Waar:
Bestwijzer
Nazarethstraat 173
Best

Bron: Groeiend Best
6
Citaat
Nieuwkoop – Stichting VijverZorg houdt op dinsdag 14 november een een Diabetesmarkt In Gezondheidscentrum de Vijver aan het Kennedyplein.

Van 14.00 tot 17.00 uur zijn belangstellenden welkom. Deze Diabetesmarkt is bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor een gezonde leefstijl in het algemeen en diabetes in het bijzonder, voor mensen met een verhoogd risico op diabetes zoals mensen met overgewicht of een eerstegraads familielid met diabetes en, uiteraard, ook voor mensen met diabetes. Daarnaast zijn ook familieleden, vrienden en mantelzorgers van mensen met diabetes van harte welkom.

Tijdens de markt krijgt u informatie over Bloedsuikermeting en kunt u uw Bloeddruk laten meten door een praktijkondersteuner van de huisarts. Ook krijgt u informatie over gezond bewegen en trainen bij diabetes of overgewicht door een fysiotherapeut en informatie over gezonde voeding, door een diëtist. De podotherapeut en pedicure zijn aanwezig om te vertellen waar u wat betreft de voeten op dient te letten. Er wordt informatie gegeven over de diabetestraining (de z.g. PRISMA training) door de praktijkondersteuner en ook is het mogelijk uw bloedsuikermeter te laten controleren door de apothekersassistente (Let op; deze service geldt alleen voor cliënten van de Vijver Apotheek)

De Diabetesmarkt is een initiatief van Stichting VijverZorg, een samenwerkingsverband rond de chronische ziekten Diabetes Mellitus, COPD en Hart- en vaatziekten, bestaande uit de vier huisartsenpraktijken in Nieuwkoop en Noorden, te weten de praktijken van dokter van Beusekom, Lammers, Post/de Gooijer en Botman, de fysiotherapeuten van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, en de Vijverapotheek.

Een afspraak maken is niet nodig. U kunt op genoemde tijden binnenlopen. De Diabetesmarkt wordt gehouden in de vergaderruimte tegenover de Vijverapotheek in het Gezondheidscentrum, Kenneydyplein te Nieuwkoop.

Bron: RTVlokaal
7
Ik ben uiteindelijk ook gestopt met behulp van de praktijkondersteuner van de huisarts! Ik was dat jaar al 2x gestopt met en zonder pleisters maar toch weer begonnen. Het was een soort stok achter de deur en tegelijkertijd kreeg je ook tips voor als je het moeilijk had en wat je dan kon doen. Liet je ook nadenken waarom je wilde stoppen en wanneer je moeilijke momenten waren.. ik heb toen heel lang waterijs gegeten smorgens in de auto haaha maar ik rookte niet :)

Ik kan het iedereen aanraden
8
Ik ben nu bijna 7 jaar geleden gestopt met roken op de zgn, Cold Turkey manier, na bijna 45 jaar te hebben gerookt.

Nooit kunnen weten wat dit met je doet, met recht wat een verademing, alles smaakt en ruikt beter en je zit beter in je vel zowel innerlijk als uiterlijk.

Ik kan het niet genoeg van de daken schreeuwen aan iedereen die nu nog roken om dit ook te doen.
In ieder geval heb ik al heel wat mensen over de streep weten te trekken, die er nu nog steeds vanaf zijn.

Een tip, doe het niet alleen en zoek een forum op, in mijn geval was dit https://ikstop.nl/ daar heb ikzelf erg veel steun aangehad.

Ik had en heb COPD dus dan duidelijk een reden om gestopt te zijn, maar ook al lijkt het dat je er nog niets van zou merken, er komt een tijd dat je er ook mee te maken gaat krijgen, en is mijn advies beter voorkomen dan genezen, want mijn COPD heb ik dus duidelijk te danken aan het roken.9
Citaat
Praktijkondersteuners en artsen weten mensen steeds beter te motiveren om sigaretten te laten staan.

Voor driekwart van de rokers die vorig jaar een serieuze poging waagde om te stoppen is een advies van een huisarts, medisch specialist of tandarts de reden om de laatste peuk te doven, zo blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Artsen spelen een grotere rol dan voorheen in het terugdringen van het aantal rokers. Alleen zorgen over de eigen gezondheid en die van de kinderen scoren nog hoger als reden voor een stoppoging.

Volgens het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) en het hoofd van de huisartsenopleiding van het VU Medisch Centrum in Amsterdam Nettie Blankenstein, praten huisartsen vaker over stoppen met roken dan vroeger. Dat heeft te maken met maatschappelijke acceptatie, meer kennis in de spreekkamers en meer praktijkondersteuners, zeggen zij.

Praktijkondersteuners zijn verpleegkundigen of doktersassistenten met een tweejarige vervolgopleiding die meedraaien in de huisartsenpraktijk. “Deze groep is de laatste tien jaar sterk uitgebreid. Er is onder meer praktijkondersteuning voor ouderen, hart- en vaatziekte en diabetes.”

Medicijnen
Bij een bezoek van een patiënt aan huisarts of praktijkondersteuner komt roken geregeld aan de orde omdat stoppen vaak meer effect heeft dan nog een pil. Voor een patiënt met de longaandoening COPD, een zwangerschapswens, hartklachten, kortademigheid of diabetes heeft het weinig zin de medicatie te verhogen als hij of zij direct een sigaret opsteekt na het artsbezoek. “De praktijkondersteuners weten hoe zij dat soort adviezen moeten brengen”, zegt Blankenstein. “Zij hebben geleerd zogeheten motiverende gesprekken te voeren. De deskundigheid in de praktijk is vergroot”, zegt Blankenstein.

Rokers hebben meestal meerdere redenen om te stoppen. Zo komt reden nummer een, de gezondheid van de kinderen, nogal eens aan de orde bij huisartsen. “Als we kinderen zien met astma die in een huis wonen met rokers, dan spreken wij de ouders daar op aan”, zegt Monique Verduijn, senior wetenschappelijk medewerker van het NHG.

Dat geldt ook voor gevallen met patiënten die zelf geen sigaret aanraken, maar wel meeroken met bijvoorbeeld de partner.

Elektronische sigaret
Van de rokers die het afgelopen jaar een arts bezochten, kreeg een op de drie het advies geen nieuwe sigaretten of shag meer te kopen, aldus het CBS vandaag. Laagopgeleide, oudere en/of dagelijkse rokers kregen het vaakst een waarschuwing, gevolgd door het advies een nicotinevervanger te gebruiken, professionele begeleiding te zoeken of zich aan te melden bij online hulpprogramma’s.

De elektronische sigaret beveelt het NHG niet aan omdat er nog te veel onzekerheid is over de schadelijke effecten. Ook de e-sigaret kan verslavend werken en sommige stoffen kunnen kankerverwekkend zijn.

Begin deze eeuw kwam roken veel minder ter sprake in de spreekkamers omdat de maatschappelijke weerstand tegen roken minder was. Dat is de laatste jaren veranderd, constateert Verduijn. “De acceptatie is gedaald. Dat maakt het voor artsen makkelijker om te beginnen over stoppen. Patiënten zijn sneller bereid te luisteren.”

Dat zegt nog niets over of ze het het advies uitvoeren. “De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid schreef in haar rapport ‘Weten is nog geen doen’ al dat mensen best weten dat bepaalde handelingen hun leven kunnen verbeteren. Maar dat is geen garantie dat mensen hun gedrag aanpassen. Neem gezondheid, dat noemt iedereen als het belangrijkste dat er is. En al weet iedereen dat roken ongezond is, toch blijven mensen roken.”

Een derde van de rokende Nederlanders van 18 jaar of ouder waagde in 2016 een stoppoging, maakt het CBS vandaag bekend. Dat is evenveel als in de twee jaar daarvoor. Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse volwassenen gaf in 2016 aan (weleens) te roken. In 2015 was dat 26 procent.

Bron: Trouw
10
Citaat
AMERSFOORT Meander Medisch Centrum organiseert op dinsdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, een informatiemarkt over diabetes. Mensen met diabetes, bezoekers en belangstellenden zijn van harte welkom op de diabetesmarkt, van 9.30 tot 15.30 uur in de Laan van het ziekenhuis.

Diabetesverpleegkundigen en diëtisten van Meander Medisch Centrum geven informatie over het ziektebeeld diabetes en de behandelvormen. Bezoekers kunnen gratis hun bloedglucose laten prikken door de diabetesverpleegkundigen. Een pedicure en personal coach zijn aanwezig om persoonlijke vragen te beantwoorden. Diverse organisaties zijn aanwezig met informatie, zoals de Diabetes Vereniging Nederland en leveranciers van hulpmiddelen, waaronder de Freestyle Libre (Abbott).

Al sinds 1992 is 14 november Wereld Diabetes Dag. Die dag is er veel aandacht voor de nog altijd toenemende groei van deze chronische aandoening en de steeds groter wordende sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen van diabetes. Voorlichting en bewustwording zijn daarom belangrijk.

Diabetes is een aandoening die bij onvoldoende behandeling tot complicaties kan lijden. Helaas komt diabetes op steeds jongere leeftijd voor. In Nederland hebben één miljoen mensen diabetes. Slechts 80% van hen weet dit. Dit betekent dat zo’n 200.000 mensen rondlopen met diabetes zonder dat ze het weten. Diabetes groeit harder dan gedacht. De verwachting is dat er in 2020 1,4 miljoen mensen met diabetes zijn.

Bron: DestadAmersfoort
Pagina's: [1] 2 3 ... 10