Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Blijkbaar gebruikt niemand de app?
2
Hallo allemaal!
Voor mijn stage project ben ik op zoek naar mensen met diabetes, die regelmatig gebruik maken van de diabetes app mySugr. Ik ben master studente aan de Wageningen University & Research en loop mijn afstudeerstage bij Roche Diabetes Care Nederland. Samen met hen wil ik graag onderzoeken, welke waarde de app mySugr aan de diabetestherapie kan toevoegen. Daarvoor ben ik heel geïnteresseerd in jouw ervaringen met mySugr! Met jouw hulp hoop ik op het einde van mijn project te weten welke functies in een diabetes app belangrijk zijn, welke functies van mySugr goed gewaardeerd worden en welke functies beter zouden kunnen. Vervolgens, hoop ik een conclusie te kunnen trekken over hoe mySugr een meerwaarde in de diabetestherapie kan leveren.

Als jij…
• diabetes hebt;
• en mySugr (free of pro) regelmatig gebruikt of gebruikt hebt;
• en me wilt helpen met mijn onderzoek,

doe dan nu mee en deel jouw ervaringen met mySugr! Klik op de link en vul anoniem de vragenlijst in! (Let op: Als je de internet explorer gebruikt kan de layout wat anders zijn.)
Als er nog vragen zouden zijn, hoor ik het graag.

https://nl.research.net/r/P7Y9WJK

Alvast hartelijk bedankt!

Groetjes,
Nicola
3
Hi all,

Voor mijn afstudeerproject doe ik onderzoek naar het zelfstandig leren omgaan met diabetes bij kinderen. Ik ben erg benieuwd hoe zij de begeleiding tijdens het zelfstandig leren om gaan met diabetes hebben ervaren en wat ze hier aan hebben gehad.
Ben jij iemand die al van kinds af aan diabetes heeft? of ken je iemand die dit al van kinds af aan heeft? Het invullen van deze enquête duurt 5 tot 10 minuten en zou mij heel erg helpen bij mijn onderzoek! Je blijft anoniem.

Link naar enquête:
https://goo.gl/forms/o060Mguf2WOXPKmB2

Alvast bedankt!
4
Beste allen,

Hierbij wil ik nog een kleine toevoeging maken op het eerste bericht.
Momenteel zoeken we naar mensen met diabetes type II en mogen zij ook overgewicht hebben.
Officieel is de leeftijdsgroep nog t/m 40 jaar, maar we gaan dit waarschijnlijk nog verruimen.
Dus indien er mensen t/m 45 zijn die aan de andere criteria voldoen zou ik u ook uit willen nodigen om mij te mailen.
5
Is dit te vergelijken met de glucowatch?


https://www.medgadget.com/2005/04/glucowatch_g2_b.html

Aan de release datum van dit artikel te zien heeft het nooit voet aan de grond gehad.
7
Hallo, Brent hier, één van de 7 studenten van de projectgroep aan de VU Amsterdam. Ten eerste wil ik jullie erg bedanken voor het invullen van de enquête, ook bedankt aan de moderators dat onze enquête hier mocht staan! We hebben erg veel gehad aan de enquête, en ook de onderzoeksgroep van de nieuwe technologie heeft ons benadrukt dat de enquête van heel veel waarde voor hun is. Zij zullen in de toekomst eventueel onze enquête-opzet gebruiken om de resultaten uit te breiden. Wij mogen helaas nog steeds niet veel verder ingaan op de resultaten van ons onderzoek, of op de technologie van onze opdrachtgever. Wel is het overduidelijk dat er zeker een marktkans is voor de technologie.

Ten sloten, ik wil geen valse hoop geven. De technologie om glucose in zweet te meten heeft zeker potentie, maar nog steeds erg ver van de markt. De technologie is in het vroege stadium van ontwikkeling. Het zou erg lang kunnen duren voordat deze technologie op de markt beland.

Nog een keer bedankt voor de hulp! Ook willen we Ben bedanken voor hulp met de verspreiding van de enquête. Nog een fijne dag verder!
8
Citaat
Een Europees consortium, onder leiding van het Nijmeegse Radboudumc, heeft een subsidie gekregen van 26 miljoen euro van de Europese Commissie voor onderzoek naar diabetes. Het gaat om vraagstukken waar na bijna honderd jaar sinds de ontdekking van insuline nog altijd geen antwoorden op zijn.

Patiënten met diabetes lopen niet alleen het risico op een te hoog, maar ook op een te laag suikergehalte. Het onderzoek richt zich onder meer op het fenomeen ’hypoglykemie’, kortweg ’hypo’. Dat is een sterke daling van het suikergehalte bij diabetespatiënten en een nadelige bijwerking van het toedienen van te veel insuline. Met insuline kan een te hoog suikergehalte (glucosegehalte) worden verminderd. Het gehalte kan daardoor echter ook weer te veel zakken. Patiënten kunnen dan een hypo krijgen, met klachten als zweten, duizeligheid, verwardheid en hartkloppingen. Sommigen voelen zo’n hypo wel aankomen en kunnen maatregelen nemen zoals wat eten. Maar anderen voelen dat juist weer niet.

„We willen met fundamenteel en toegepast onderzoek de onderliggende mechanismen van een hypoglykemie verder onderzoeken en verduidelijken. Die kennis stelt ons in staat nieuwe behandelingen voor patiënten te ontwikkelen die zelf niet goed een hypoglykemie voelen aankomen”, zegt Cees Tack, professor bij het Radboudumc.

Ook worden er praktijktests gedaan naar continue suikermeting met een glucosesensor. „Ook de psychologische en economische impact van hypoglykemie op patiënten en gezinsleden moet niet worden onderschat. We gaan die impact zo objectief mogelijk in maat en getal proberen uit te drukken”, aldus diabetesdeskundige Tack.

Het onderzoek gaat binnenkort van start en heeft een looptijd van vier jaar.

Bron: Telegraaf
9
Hartelijk dank voor uw reactie.
We zijn erg strikt in onze leeftijdscategorie 18-40 jaar, vandaar dat ik u helaas niet mee kan laten doen.
10
Helaas 44 jaar....

Ben wel bekend met de MRI (heb een iets verwijde aorta wat een familiekwaal is), geen roker
Pagina's: [1] 2 3 ... 10