Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ik krijg een beetje de kriebels van de manier waarop het geschreven is.

Kan het zijn dat dat komt omdat je zelf heel veel van insuline en de werking ervan af weet? Het is natuurlijk gewoon een website voor iedereen, waar ook mensen op komen die geen diabetes hebben, of wat lager geschoold zijn. Ik vond het op zich wel prima te lezen.
2
zo herkenbaar !  zelf moest ik steeds meer insuline spuiten omdat ik zwaarder werd en doordat ik dus weer zwaarder werd moest ik nog meer insuline spuiten. na lang nadenken, praten met mensen die hetzelfde meemaakten en veel informatie verzamelen besloten tot een maagverkleining. nu dik 5 jaar geleden en nog geen dag spijt gehad. halvering van langwerkende insuline : van 90 eh naar 45. kortwerkende (Novo Rapid) van 1 op 1 naar 1 eh op 8 gr kh. afvallen gaat weer makkelijker en ik zit weer goed in mijn vel.
3
Ik krijg een beetje de kriebels van de manier waarop het geschreven is. Maar het klopt idd dat je met diabetes veel moeilijker kan afvallen. Ik heb het pas op mijn 26e gekregen en ik merk een wereld van verschil in afvallen. Los van dat ik ouder word.
Wat ik wel erg vind is dat diverse doktoren dit gewoon ontkennen, terwijl ik zeker weet dat er een kern van waarheid inzit.

Zelfs kh-beperkt werkte niet meer. Maar het vreemde is dat ik met bmi 32 zo'n calorie-intake nodig had van 2400kcal volgens de diëtiste om op gewicht te blijven, maar dat uit de ademtest toch echt maar 1400 volgde. En iedereen haalde zijn schouders op. Zal ook wel verbonden zijn dan...
4
Bijzonder interessant artikel, nooit geweten hoe alles eigenlijk werkt met die insuline en alles wat daarmee te maken heeft.

Eerlijk gezegd ben ik flink aangekomen sinds dat ik insuline spuit, en dat lijkt nu duidelijk hoe dit eigenlijk tot stand is gekomen blijkt uit dit artikel.

Mijn bloedsuikerspiegel is daarentegen weliswaar nu wel stabiel, dat weer wel.
5
Ik las een interessant artikel over insuline en het moeilijker kunnen afvallen. Het is een artikel waarin ook reclame gemaakt wordt, wat jullie daar mee doen moet je natuurlijk zelf weten. Het artikel gaat eigenlijk over het afvallen bij vrouwen, maar dit is ook van toepassing op mensen met diabetes.

Lees hier het artikel.
6
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Alarm over insuline
« Laatste bericht door Ro-ella Gepost op 12 okt 2017, 22:06:04 »
Krijg ook regelmatig insuline met op de verpakking een andere taal, er zit dan een sticker bij opgeplakt in het Nederlands .  Wel zit er een bijsluiter bij die gewoon in het Nederlands is.
Voor mij geen probleem, het is verder de gewone NovoRapid die ik gebruik.
7
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Alarm over insuline
« Laatste bericht door Rodia2 Gepost op 12 okt 2017, 17:42:31 »
Is mij nog niet opgevallen dat ik buitenlandse insuline zou hebben gekregen, maar hoe belangrijk is dit eigenlijk afgezien van het feit dat je de bijsluiter niet zou kunnen lezen?
8
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Alarm over insuline
« Laatste bericht door jan Kooi Gepost op 12 okt 2017, 13:29:35 »
12-10-2017
sinds deze week weer andere insuline aangeboden gekregen , ditmaal Deense tekst. Vorig jaar dezelfde problemen gehad met insuline uit Rusland. Toen mijn man accuut werd opgenomen en mij gevraagd werd of ze tot de volgende dag even mijn insuline mochten gebruiken kwam hij na 5 minuten terug met de mededeling:wat ik niet kan lezen gebruik ik niet het bleek uit Rusland te komen Met apotheker gesproken en in het scherm staat duidelijk   uitsluitend  nederlands  en nu begint het gedonder weer Ik heb geweigerd en gezegd dat ze nederlands moesten bestellen en daar wacht ik op intussen in het Waterlandziekenhuis 2 dozen weggoi pennen gekregen
9
QQFS is een onafhankelijk marktonderzoeksbureau gevestigd in Göteborg, Zweden, dat gespecialiseerd is in marktonderzoek voor de medische- en gezondheidsbranche. QQFS houdt zich aan de ESOMAR-richtlijnen voor marktonderzoek, waardoor u volledige anonimiteit gegarandeerd wordt.

Op verzoek van QQFS plaatsen wij onderstaand bericht. Vermeld in de e-mail dat je via forumoverdiabetes.nl komt.

Citaat
Onderzoek naar diabetes!

Wij van QQFS hebben momenteel een onderzoek naar diabetes type 1 lopen waarvoor we op zoek zijn naar ouders/verzorgers van kinderen met diabetes type 1 en bereidt zijn hun mening en ervaring met ons te delen.

Het onderzoek gebeurt via het internet en duurt ongeveer 30 minuten.  Als dank voor uw medewerking bieden wij u een vergoeding aan in de vorm van een digitale tegoedbon van bol.com wanneer u het onderzoek in zijn geheel invult.

Als u interesse heeft in deelname, of indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met +46 31 355 90 32 of via donny@qqfs.com.

Wij zulllen u dan een link naar het onderzoek sturen. Merk op dat het onderzoek begint met enkele inleidende vragen om er zeker van te zijn dat dit onderzoek relevant is voor u en u wat meer informatie te geven aangaande de inhoud van het onderzoek.

Wij horen graag van u!

Met vriendelijke groet,

Het QQFS Team.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10