Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Vertragingen levering Enlite sensoren.
« Laatste bericht door niesten Gepost op 15 aug 2017, 07:35:46 »
Laatste levering van sensoren duurde bij mij 2 weken ipv de gebruikelijke 1-2 dagen :-( ze konden toen ik belde geeneens zeggen wanneer ze geleverd zouden worden...
Wel iets om ff rekening mee te houden bij je volgende bestelling, dus niet wachten tot de laatste sensor voordat je bestelt!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
2
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Vertragingen levering Enlite sensoren.
« Laatste bericht door Suffie Gepost op 26 jul 2017, 15:14:48 »
oh Angel32 wat vervelend voor je! Je hebt waarschijnlijk een enlite omdat je ook een medtronic pomp hebt?
Misschien zou je kunnen overwegen om over te stappen naar Dexcom?  is wel weer een extra kastje meezeulen maar dan heb je wel minder stress er van.

Sterkte!
3
Diabetes in het nieuws (ook zichtbaar voor gasten) / Re: Vertragingen levering Enlite sensoren.
« Laatste bericht door angel32 Gepost op 25 jul 2017, 14:21:40 »
Heel jammer dat deze informatie niet meer klopt.. als gebruiker van CGM en inmiddels zwanger dus echt noodzakelijk. Helaas kan nu voor niemand de levering van sensoren meer gegarandeerd worden.
Krijg ik net te horen van m'n dvk.
Ik moet maar proberen om de sensor na 6 dagen opnieuw aan te melden en hopen dat de sensor dan weer een week mee gaat. Fijn  :-X want dat gaat dus nooit lukken zodra ik de dubbele pleister los haal verbuigt de sensornaald meteen zodanig dat opnieuw aansluiten niet werkt(dubbele pleister is ook al noodzakelijk want zonder stopt de sensor sowieso al na een paar dagen doordat er teveel speling/beweging is)
En dat allemaal omdat in o.a. Duitsland tegenwoordig de sensor wel vergoed wordt, voor iedereen met diabetes, die dat wil..en ze de productie dus nog niet op orde hebben...
Dit kan toch niet zomaar!  >:(

"Voor alle duidelijkheid: wij kunnen de levering van sensoren aan bestaande gebruikers veiligstellen."
Dit zijn hun eigen woorden, maar dus helemaal niks waard aangezien ik en een heleboel anderen straks zonder sensoren zitten.
bah bah deze stress is nou echt zoiets wat je niet kan en wil hebben tijdens de zwangerschap..
Strak maar eens een boze mail schrijven want het is belachelijk dat ze zich niet eens aan hun eigen woord kunnen houden.. >:(
4
Enlite sensoren zijn momenteel beperkt beschikbaar, lees verder op deze link.
5
blijft voor de meesten onder ons een worst voor de neus houden,want het systeem is door je zelf niet aan te schaffen ,wordt alleen aan ziekenhuizen geleverd . we hadden hier grote belangstelling om het zelf aan te schaffen ,maar kregen nul . we moesten ons melden bij onze internist, maar met een hba1c van 46 dankzij de libre kom je er niet voor in aanmerking
6
Mensen die een inwendige insulinepomp nodig hebben, hebben een probleem met de insulineopname subcutaan. De insuline doet niks of doet heel onregelmatig zijn werk waardoor ze soms weken of maanden skyhigh zitten en dan ineens in een hypo belanden waar ze nauwelijks uitkomen. Dit betekent dus dat ze vaak maanden in het ziekenhuis liggen. Als de insuline rechtstreeks in de bloedbaan/buikholte wordt gebracht is dat probleem er niet. Vandaar dat de inwendige insulinepomp voor hen een oplossing is.
7
Ik snap niet goed wat dan het verschil maakt voor deze groep mensen.  Wat hebben hun dan wat ervoor zorgt dan een "normale" pomp niet werkt?
8
Tientallen diabetespatiŽnten zijn de klos. De inwendige insulinepomp gaat van de markt. Experts vrezen dat de patiŽnten straks weer maandenlang in het ziekenhuis liggen.

Het gaat om zeventig patiŽnten bij wie de standaardbehandeling, zelf insuline spuiten, niet aanslaat. Zij kregen als laatste redmiddel een pompje in hun buikwand dat insuline afgeeft. Fabrikant Medtronic uit Heerlen neemt de inwendige pomp nu uit productie. ,,Zonder pomp hebben deze mensen het vaak heel slechtĒ, zegt diabetesexpert en hoogleraar Henk Bilo van het UMC Groningen. Hij vertelt als voorbeeld het verhaal van een patiŽnte die twee jaar voor plaatsing van de pomp ťťn jaar en 9 maanden in het ziekenhuis lag. Na de plaatsing waren dat slechts vijf dagen in vijf jaar tijd. ,,Haar moeder zei: u heeft mijn dochter haar leven terug gegeven. Zo emotioneel sta ik er ook in. Door deze pomp kunnen patiŽnten weer een normaal leven leiden.Ē De pomp moet elke zes weken gevuld worden met insuline en gaat ongeveer zeven jaar mee.

Potje pindakaas
Medtronic is de enige fabrikant die de bewuste pomp maakt. Ze bouwt de productie af tot 1 juni 2019 en maakt in die tijd nog honderd stuks voor binnen- en buitenlandse afnemers. Diabetesvereniging Nederland heeft een boze brief geschreven naar de fabrikant. ,,Stoppen is onverantwoord, zolang er geen redelijk alternatief is. De groep gebruikers zal vaker naar het ziekenhuis moeten, ernstige complicaties krijgen en er is een hoge kans op overlijden,Ē zegt directeur Olof King. ,,Het gaat om een essentieel hulpmiddel, niet om een potje pindakaas dat je uit de handel neemt.Ē

Nederland telt in totaal 1,2 miljoen diabetespatiŽnten. Volgens hoogleraar Bilo kunnen zelfs duizenden mensen baat hebben bij een inwendige insulinepomp, wanneer deze gecombineerd wordt met een inwendige bloedsuikersensor. ,,Er zit dus juist toekomst in deze pomp.Ē

Reden voor de productiestop is volgens Medtronic het teruglopende aantal patiŽnten dat gebruik maakt van de pomp. Door het kleine volume haakten toeleveranciers af en raakten onderdelen verouderd. De fabrikant zegt de patiŽnten Ďniet in de steekí te willen laten en biedt hen kosteloos de overstap naar een uitwendige pomp aan. Maar volgens Bilo is de patiŽnt hier slechter mee af. ,,De huidige pomp blijft de beste oplossing.Ē

http://www.ad.nl/binnenland/inwendige-insulinepomp-verdwijnt-suikerpatienten-ten-einde-raad~a26f5e24/
9
ik hoop gewoon dat dit betekent dat ik hem mag houden! ik ben ieder jaar bang dat ik hem moet inleveren omdat de machtiging niet verlengd wordt. Ik kan hem niet meer zelf betalen zoals vroeger... ik verdien meer maar heb inmiddels koophuis en kind (en de belastingteruggave hierop is verschwunden).

Weet je dat in Belgie volgens mij iedereen een Freestyle libre (is geen CGM ik weet het) vergoed krijgt?  :o
Maar in Belgie kan je dan weer geen Omnipod krijgen...

Ik heb het wel eens uitgezocht omdat ik van ziekenhuis wilde switchen (dichterbij), maar niet alle ziekenhuizen doen dus aan CGM! Voor mij een reden om niet van ziekenhuis te switchen.

Volgens mij betalen nu alle verzekeringen van Type 1's een kleine bijdrage aan het zkh voor CGM en bepaald het zkh of ze CGM doen en zo ja wie er recht op heeft...
10
Wat ik uit bovenstaand stuk begrijp is dat het nu voor een select gezelschap uit de basisverzekering betaald wordt. Voorheen was dat uit het budget van het ziekenhuis.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10