Auteur Topic: Impotentie belangrijk probleem bij mannen met slecht gereguleerde diabetes  (gelezen 3874 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Forumoverdiabetes

 • Forumlid
 • Berichten: 0
 • Meld je aan en doe met ons mee!
Citaat
Onderzoek wijst uit dat veel diabetespatiënten seksuele problemen hebben, zoals impotentie. De problemen zijn vaak het gevolg van complicaties aan de zenuwbanen (neuropathie) veroozaakt door slecht gereguleerde diabetes en kunnen leiden tot seksueel slecht functioneren bij zowel mannen als vrouwen. Helaas is seksualiteit vaak een lastig onderwerp en wordt het nauwelijks of niet besproken met een huisarts of diabetesverpleegkundige. Dat terwijl bevredigende seks voor veel mensen een belangrijk aspect is voor de kwaliteit van het leven.

Impotentie vormt het belangrijkste seksuele probleem bij mannen met diabetes. Het gaat dan om een verminderde, kort durende of zelfs wegblijvende erectie. Het is voor mannen belangrijk om de bloedwaarden goed te reguleren. Neuropathie, een aandoening van de zenuwbanen kan ontstaan door gedurende lange periode een slechte instelling van de bloed-glucosewaarden te hebben. Een belangrijke oorzaak van seksuele dysfunctie.

Een verstoorde zenuwwerking (neuropathie) door diabetes kan ook de oorzaak zijn van het zogenaamde ‘droog klaarkomen’. In dat geval sluit bij het orgasme de kringspier tussen de urinebuis en de blaas, waardoor het sperma de blaas wordt ingeperst. Er wordt dus nog wel een orgasme ervaren, maar er komt geen sperma vrij (geen ejaculatie). Dit is later terug te zien als ‘vlokken’ of ‘wolken’ in de urine.

Een slechte diabetesinstelling kan zorgen voor te hoge bloedglucosewaarden. Het hebben van te hoge bloed-glucosewaarden gedurende een lange periode kan beschadiging van de zenuwen, die de bloedsomloop en het gevoel regelen, tot gevolg hebben.

Naast diabetes zijn er nog enkele factoren die seksuele problemen kunnen veroorzaken. Dit betreffen leefstijlfactoren die zowel gevolgen kunnen hebben voor het seksueel functioneren van mannen als vrouwen. Vooral mannen ondervinden er het meest duidelijk de consequenties van.

Langdurig en overmatig alcoholgebruik kunnen lichaamsfuncties aantasten die belangrijk zijn voor de seksualiteit. Zo kan het erectieproblemen veroorzaken.
Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor op den duur een sterk verminderde doorbloeding van de penis kan ontstaan.
Geen of weinig lichaamsbeweging zal een negatief effect hebben op het gehele hart- en vaatstelsel, maar ook op de bloedvaten in de penis. Regelmatige lichaamsbeweging heeft een gunstige uitwerking op het functioneren van de zwellichamen in de penis.

U kunt zelf proberen om seksuele problemen te voorkomen of te beperken door een goede instelling van de bloedglucosewaarden, het reguleren van uw bloeddruk en uw cholesterolgehalte. Ook voldoende lichaamsbeweging is belangrijk. Rookt u? Probeer dan te stoppen. Praat erover met uw partner of neem contact op met uw behandelaar zodra u klachten heeft, want een probleem waarover niet wordt gesproken, wordt vaak alleen maar groter.

Bron: Medicalfacts
Diabetes verwerk je samen

Offline Herman

 • Forumlid
 • *
 • Berichten: 0
 • Geslacht: Man
 • You'll never walk alone
De problemen van neuropathie zijn dus  veroorzaakt door slecht gereguleerde diabetes, proef daar iets in van eigen schuld als je het krijgt. Ben altijd goed gereguleerd geweest, internist vond dat ik te precies was, maar heb toch neuropathie gekregen. HBA1c is altijd rond de 47%
Meten is weten, maar weten is niet altijd fijn

Offline Sideswipe

 • Forumlid
 • *
 • Berichten: 0
 • Geslacht: Man
 • Ik zie door de bomen de pompen niet meer :)
Ik heb er helaas ook last van. Echter word je ook niet echt geholpen. De internist stuurtje naar de huistarts, de huisarts laat het je eerst nog even aankijken, uiteindelijk moet er een afspraak komen bij de uroloog.

Nu zit ik op het laatste te wachten. Ook uit een beetje frustratie (en een vermoedelijk belachelijk verdienmodel op het originele spul) heb ik Tadafil van een ander merk gekocht. (Tadafil is de werkzame stof in Cialis)

Werkt super moet ik zeggen, alsof ik weer 20 ben zonder diabetes.

Een andere optie is een erectie-implantaat.