Auteur Topic: Prof. Bart Roep te gast bij Diabeter College Tour 7 april in Eindhoven  (gelezen 4030 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Diabeter

  • diabeter-account
  • *
  • Berichten: 0
    • Diabeter
In het NTR tv-programma 'De kennis van nu' vorige week vertelt Diederik Jekel over zijn type 1 diabetes. Naast een heel goed beeld van wat type 1 diabetes is, sprak hij ook over genezing met Prof. Dr. Bart Roep van het LUMC in Leiden en het City of Hope Diabetes Centre in Los Angeles. Prof. Bart Roep werkt al lang samen met de onderzoekers van Diabeter en is ook vaste gast bij onze Diabeter College Tour. Je kunt de aflevering terugkijken via deze link: http://www.npo.nl/de-kennis-van-nu/24-03-2016/VPWON_1251912.

Citaat
'Ik denk echt dat we aan de vooravond staan van een totaal andere behandeling van diabetes - Prof. Bart Roep

Afweercellen resetten met vitamine D3
In de uitzending en tijdens de Diabeter College Tour vertelt Prof. Roep over het DSense-onderzoek. Uit het bloed van mensen met type 1 diabetes worden ontspoorde afweercellen opgespoord die daarna met vitamine D3 worden behandeld. De onderzoekers hopen op die manier de cellen te 'resetten'. Na behandeling krijg je je afweercellen weer terug via micronaaldjes in je buik en zullen de afweercellen zich anders gaan gedragen, zo is de hoop. Zo anders, dat de afweercellen de insuline producerende cellen niet meer aanvallen. Want die insuline producerende cellen heeft iemand met type 1 diabetes nog steeds, maar zij 'verstoppen' zich als het ware voor de ontspoorde afweerreactie van het lichaam.
Eenmaal terug in het lichaam sturen ze hopelijk het afweersysteem bij, waardoor het stopt met de aanval tegen de insulineproducerende cellen.

Wist je dat Diabeter betrokken is bij dit onderzoek? Diabeter kan doordat we zo'n 1700 mensen met type 1 diabetes onder behandeling hebben en een zeer ver ontwikkeld elektronisch zorgsysteem, snel kandidaten voor zo'n onderzoek opzoeken en hen vragen of ze mee willen doen aan dit belangrijke onderzoek.

Op 7 april zal Prof. Roep tijdens de Diabeter College Tour in het Evoluon in Eindhoven vertellen over dit veelbelovende onderzoek en kun je hem vragen stellen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar wacht niet te lang!

Meer info over de Diabeter College Tour en aanmelden via: http://www.diabeter.nl/diabeter-college-tour